2010. június 24., csütörtök

Ötszáz csomagnál tart a segélyakció


Száz paplan Edelénybe mottóval indított segélyakciót Horváth István Sándor zalalövői plébános, a napi evangélium levelező lista vezetője június 10-én. Az akció keretében 7 részes új ágyneműgarnitúrákra (paplan, nagypárna, kispárna, mindháromhoz huzatok és lepedő) érkeznek az adományok. A sikeres akció során 2 hét alatt eddig 500 ágyneműcsomagra érkezett adomány.
Az első szállítmány hétfőn már megérkezett Edelénybe, ahol a római katolikus plébánián még aznap kiosztották a csomagokat a károsultaknak. Ezen a héten további 300 csomag érkezik célba az árvíz-sújtotta térség más településeibe, így például Felsőzsolcára és Szendrőre.

a napi evangélium levelező lista vezetője június 10-én. Az akció keretében 7 részes új ágyneműgarnitúrákra (paplan, nagypárna, kispárna, mindháromhoz huzatok és lepedő) érkeznek az adományok. A sikeres akció során 2 hét alatt eddig500 ágyneműcsomagra érkezett adomány.
Az első szállítmány hétfőn már megérkezett Edelénybe, ahol a római katolikus plébánián még aznap kiosztották a csomagokat a károsultaknak. Ezen a héten további 300 csomag érkezik célba az árvíz-sújtotta térség más településeibe, így például Felsőzsolcára és Szendrőre.
MEGÉRKEZTEK A PAPLANOK EDELÉNYBE
2010.06.21.
2010. június 21-én személyesen kísértem el az első 100 ágyneműcsomagot tartalmazó szállítmányt Edelénybe és adtam át azt az adakozók nevében Kovács László helyi plébánosnak.
A kipakolást követően László atya elkísért a várost védő gátszakaszra, majd megmutatta azokat az utcákat, amelyeket elöntött az árvíz. Néhány családhoz személyesen vittem el az adományt, s hallgattam meg a károsultakat az elmúlt hetek eseményeiről. Megdöbbentő volt számomra látni, hogy a házakban csak a falak maradtak meg, mert minden berendezési tárgy teljesen tönkrement és nagy halmokban állt a házak udvarán. Mire visszaértünk a plébániára, már megkezdődött az adományok szétosztása, amely munkát a helyi karitász csoport önkéntesei végeztek. 7 részes egységcsomagokat készíttettem, hogy könnyen lehessen kiosztani és hazavinni. Valamennyi csomag új, kiváló minűségű magyar (nem kínai) ágyneműket, huzatokat, illetve lepedőt tartalmazott.
Az adományból részesülők hálásan köszönték és nagyon hasznosnak tartották az ágyneműket, s kérték, hogy köszönetüket tolmácsoljam mindazok felé, akik adományaikkal segítették őket. E kérésüknek ezúton kívánok eleget tenni. Valaki így fogalmazott: "Reményt az az újrakezdéshez, hogy ennyi jószándékú ember segít nekünk a bajban!" Köszönetemet fejezem ki mindazoknak, akik segítettek egy-egy családnak reményt adni!
Mivel két órán belül valamennyi csomagot elvittek a plébániáról a bajbajutottak, bennem az az érzés maradt, hogy ez csupán egy csepp volt a tengerben. Pénteken még 300 csomag indul útnak, amelyet Szokira János atya fogad és gondoskodik arról, hogy más, szintén árvíz sújtotta településeken eljusson a károsultaknak, majd pedig a gyártás függvényében a többit is eljuttatjuk a térségbe. A 100 paplan Edelénybe akció keretében az adományokat június végéig gyűjtjük, hogy legkésőbb július közepéig valamennyi ágynemű-csomagot elküldhessük az árvíz károsultjainak. Már nem csak 100-at gyűjtünk és nem csak Edelénybe kerülnek az adományok, hanem más településekre is.
Horváth István Sándor plébános
Az Edelényben készült képek itt tekinthetők meg: Edelény 2010. június 21.

Nincsenek megjegyzések: