2010. június 24., csütörtök

A keresztényüldözés a VB- t is elérte


A keresztényüldözés a vb-t is elérte - Csókay András írása
Talán fennállása óta a legfurcsább rendeletét hozta meg a FIFA éppen a foci-világbajnokság alatt. A Vatikáni Rádió ismertette, hogy a FIFA betiltotta mindenféle vallási jelkép használatát a játékosokon, és betiltotta minden, vallásra utaló mozgásjel használatát is, például a keresztvetést a meccs kezdetén vagy gólöröm esetén is.
Megdöbbenve hallottuk a hírt, ugyanúgy, ahogy a sok kereszténység elleni üldöztetést világszerte (például legutóbb az ankarai püspök brutális meggyilkolását). Nyilvánvalóan nem abba akar a FIFA beavatkozni, hogy valaki milyen vallású, hanem a tanúságtételt akarja kiiktatni, amely a vallásoknak alapvető közlési formája. Jelen esetben ez a kereszténységet sújtja a legjobban, mivel a legnagyobb nézettséget Dél-Amerika és Európa nemzeti csapatai produkálják, amelyek tudvalevőleg keresztény földrészek. Jóleső volt visszagondolni a 2002-es brazil vb-győzelemre, amely után a csapat együtt térdelt le, és köszönte meg Isten segítségét, hogy a játékos futball újra győzött a darálós felett. A teremtésben a sport a játékot kell, hogy reprezentálja, nem pedig a bármi áron való gépies győzni akarást. Különösen igaz ez a focira.
Blatter és a FIFA vezérkara beáll az európai main streambe, amiről sajnos az EU is többször tanúbizonyságot tett, vagyis a kereszténységet valamiféle műemlékként akarják kezelni, amelyet lehet ugyan tisztelni, de hogy alakítsa a mindennapi életünket, azt már nem!
Sajnos ezek az urak alapvető, tudományosan is igazolt tényekkel sincsenek tisztában. Az agykutatás mára igazolta, hogy a kreatív ötletek képződéséhez nem elég az ismeretek széles tárháza vagy éppen a gyakorlás, hanem valami más is kell. Kell egy "gazdag belső világ" (prof. Freund Tamás agykutató), amely sejtköri szinten jelöli meg a felfogott információkat, és teszi lehetővé ezzel az emlékezést, amely a kreatív gondolat alapja, amelyet kreatív cselekedet követ.
Úgyszintén elismert tudományos tény, hogy a stressz oldására a legjobb eszköz a mély hitélet. A kreatívan cselező, félelem nélkül a helyzetet felvállaló, majd gólt rúgó focista így valóban nagyon sokat köszönhet annak, hogy az imádságában beszélget Krisztussal. Tulajdonképpen így válik társszerzőjévé Krisztus a góloknak, egy-egy tudományos vagy akár politikai jó ötletnek.
Személyesen is megtapasztaltam mindezt. Minden tudományos ötletem, amely a betegek jobb gyógyulását hozta, és sikert aratott, rózsafüzér-ima közben született. Ezt igazságtalanság lenne elhallgatni. Visszatérve a foci-vb-re, fájhat a FIFA-nak, hogy pont a keresztény országok - például Brazília és az európai nemzetek - a legsikeresebbek, ha egyáltalán beszélhetünk még az EU-ban mélyen megélt kereszténységről, és nem csak műemlékvédelemről. Remélem, a brazil csapat nem fogja figyelembe venni a büntetéssel való fenyegetést, és szép tanúságot tesz arról, hogy kinek is köszönheti az eredményes játékot. Kívánom neki, hogy a döntő után újra térden állva tegyen tanúságot barátjáról, Jézusról. Pár éve volt egy magyar miniszterelnök, aki gúnyolódott, hogy Szűzanya cserbenhagyta az országunkat. Az áprilisi választások során csattanós választ kapott ennek ellenkezőjéről. Bízzunk benne, hogy a FIFA is előbb-utóbb megkapja. Addig is, ne hagyd magad, Brazília! Tegyél tanúságot hitedről!
Csókay András

Nincsenek megjegyzések: