2011. május 19., csütörtök

Szobrot avattak Rómában, II. János Pál születésnapján


Karol Wojtyłának szentelt szobrot avatott fel május 18-án, szerdán Róma főpolgármestere, Gianni Alemanno, valamint Agostino Vallini bíboros, a pápa római helynöke a Piazza dei Cinquecentón.
A bronzalkotást - amely II. János Pált ábrázolja, kitárt karokkal, ahogy a turistákat, zarándokokat és rómaiakat fogadja - Olivero Rainaldi készítette. A Termini pályaudvart a boldog pápáról nevezik el, aki szorosan kötődött az Örök Városhoz.

Karol Wojtyła születésnapján szervezett megemlékezést a római önkormányzat által szervezett koncert követte este 8 órakor, a Vatikán közelében található hangversenyteremben (Auditorium). A II. János Pál és Róma. Emlék és hálaadás című ,közel kétórás programon a résztvevők tanúságtételek, képek és zeneművek által járhatták végig Karol Wojtyła pápaságának legfontosabb állomásait. A zenei programon jelenlévők adakozásából a Termini-pályaudvarnál található Caritas menza felújítását támogatják. Az ingyenkonyhát szintén II. János Pálról nevezik majd el.

„Ez az esemény tiszteletadás a nagy pápa, Róma nagy barátja előtt. Születésnapját választottuk az új boldog megünneplésére, zenével és olyanok tanúságtételével, akik a közelében éltek több mint 20 éven át” – nyilatkozta a római főpolgármester.

„II. János Pál és Róma kapcsolata mindig nagyon szoros volt. Komoly párbeszéd és elsősorban szeretet jellemezte. Ez a koncert alkalom arra, hogy zenével és tanúságtételekkel megemlékezzünk e nagy pápa rendkívüli alakjáról, üzenetének fontosságáról és Rómához való kötődéséről” – hangsúlyozta Dino Gasperini, a római önkormányzat kultúrpolitikai megbízottja.

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések: