2011. május 9., hétfő

Papp Tihamér ofm


2009. július 26-án, vasárnap megtartotta búcsúmiséjét a zalaegerszegi Jézus Szíve templomban P. Papp Tihamér ferences plébános, aki két évet töltött ebben a közösségben. A szentmise elején dr. Gombocz Károly, az egyházközség elnöke méltatta Tihamér atya munkásságát és a közösség nevében fehér miseruhát adott át ajándékul.

Ezúttal került sor a búcsúzó plébános utódjának, a pasaréti plébánián 16 évet szolgált Ocsovai Grácián ferences plébános bemutatására, aki augusztus közepétől kezdi meg szolgálatát a zalaegerszegi rendházban.

Már csomagolt a plébánia irodájában Tihamér atya, amikor rövid beszélgetésre kértem:

„Mátraverebélyre, a Szentkút Kolostorba indulok. A neves zarándokhelyen már négy alkalommal szolgáltam és idén a fő ünnepre, az augusztus 15-i Nagyboldogasszony búcsúra már ott leszek. Az ittenitől eltérő feladatok várnak, a zarándokok, a búcsúk, a gyóntatások, a prédikációk valamint a lelki szolgálat. Zalaegerszegen pedig a két év alatt a fő feladatom az emberi közösségek tovább erősítése, építése volt. Nagyon fontosnak tartottam, hogy az Istentől elfordulók visszataláljanak hozzá. A szolgálatom sokrétű és összességében minden része nagyon fontos volt számomra. A különböző közösségekben az emberek áldozatkészségét, nagylelkűségét tapasztaltam, ami biztosíték volt arra, hogy egymást tudják segíteni. Alapvetőnek tartottam és tartom a kereszténység mivoltából a mindenható Isten iránti bizalmat, amely függ a mi bizalmunktól, együttműködésünktől, hogy miként tud részt venni az életünkben, miként tudjuk megtapasztalni a szeretetét.”

Bozsér Erzsébet

© Híreink „Martinus” forrásmegjelöléssel szabadon felhasználhatók.

2009. július 31. (péntek) 8:29

Nincsenek megjegyzések: