2011. május 25., szerda

Élőlánc aMáriaÚton


Kedves Mindenki!



A minap kaptam egy üzenetet a Mária út jelzéseinek festéséről.

http://katolikhos.ro/vasarnap/legfrissebb-szamcurrent-issue/148-panorama/260-a-maria-ut-jelzeseit-festik.html



Ma Budapest határában, a Máriaremetei templom környékén fel is fedeztem egy szép új jelet. A férjem tréfásan megjegyezte, ha 1 millió ember festene egy jelet 1,5 méterenként, akkor hamar készen lenne. A gondolatot tovább fűztük. Ha 1 millió ember megfogná egymás kinyújtott kezét ténylegesen, akkor Mariazelltől Csíksomlyóig 1400 km-en át elérne ez az élő lánc.



Milyen csodálatos lenne idén 2011-ben, Nagyboldogasszony napján, augusztus 15-én, déli 12 órakor létrejönne ez az élőlánc. Azt hiszem a Mária út egyesület, a plébánosok, a polgármesterek, a helyi katolikus közösségek segítségével meg lehetne szervezni a kelet-nyugati Mária út menti településeken, még ha nincs is mindenhol felfestve és pontosan kijelölve az út, hogy kimenjenek az emberek és megfogják egymás kezét és imádkozzanak Szűzmária segítségét kérve a Kárpát-medencében, Közép-Európában együtt élő népek megbékéléséért.

No és ha utána minden 10-20 emberből álló csoport elültetne egy-egy fát, egy-egy csoport virágot, vagy elhelyezne egy emlékoszlopot, akkor valami igen nagyszerű és felemelő dolgot tehetnénk a Szent István terv jegyében is.





Prof. Konkoly-Gyuró Éva

Nyugat-Magyarországi Egyetem

Nincsenek megjegyzések: