2011. május 16., hétfő

Böjte Csaba: Levél a támogatóknak


Istened előtt, ki minden szeretetből adott pohár vizet számon tart, egy-egy megvigasztalt, megmentett élet, reméljük sokkal, többet fog jelenteni, mint emberi botlásaid, vagy akár bűnös tévedéseid.
Jézus Krisztus, élete során újból és újból szeretettel mondta, tanácsolta, sőt parancsba adta, hogy „ne féljetek!” A XX. század nagy prófétája, II. János Pál pápa életének központi üzenete, sok-sok írása, beszéde, mondanivalója, ugyancsak e csodálatos Jézusi parancs: „Ne féljetek!”

Kedves Támogatók, fájó szívvel írom le, hogy sajnos Erdélyben nagyon sok gyermek szomorú, magányos és fél. Fél, mert egyedül van, mert éhezik, mert fázik, mert kilátástalan az élete, és hihetetlenül szép dolog Jézus Krisztus nevében lehajolni hozzájuk és kedves támogatóink a ti nevetekben mondani:

– „Aranyos kis gyermek, ne félj, gyere, szépen fürödj meg, megigazítjuk a hajadat, levágjuk körmödet és keresünk neked szép ruhát, felöltözöl és csinos leszel, jó illatú, ápolt. Nincs, ahol lakjál? Szüleid nem tudnak gondoskodni rólad? Ne búsulj, ne félj, mert nézd, van itt egy kis ház, hol neked is otthonod lehet, egy jó kis meleg ágyikóval, egy szép világos kis sarokkal, hol te is ügyesen leírhatod a leckédet, másnapra megtanulhatod a házi feladatodat. Ne búsulj, ha nem megy a tanulás, a drága jó nevelő néni majd szépen mindent megmagyaráz. Te olyan ügyes vagy, hogy egy kis segítséggel ezt a feladatot is meg tudod oldani. Látod, nem kell félned, mert sokan, sok jó ember összefogott érted, igen érted is, hogy ne bénítson meg téged a félelem!”




Kedves támogatók!

A jó Isten nevében köszönöm nektek a mindennapi segítségeteket! Hihetetlen jó dolog megfogni nevetekben, azt a félelemtől remegő pihe-puha gyermekkezet, mint egy megriadt kis madarat, és jó szóval, szelíd bizalommal megértetni a gyermekkel, hogy e világban nem kell félnie, mert bölcs felnőttek szépen összefogva meg tudják, és meg is akarják oldani az ő gondjait, problémáit. Jó dolog a feltámadt Krisztus képére és hasonlatosságára átalakulva, szeretettel mondani: "ne féljetek"! És csodálatos dolog látni, hogy a kis a meggyötört gyermekarcokon szinte pillanatok alatt kivirágzik szavunkra a béke és a nyugalom, a jó meleg fürdőben vagy a finom ebéd mellett.

„Ne félj!” – és érzed, hogy a gyermek issza a szavaidat – mert minden gond megoldható! Te nem egy értelmetlen zsákutcában vergődsz! Bízhatsz, mert téged sokan szeretnek, és nem hagynak elveszni!" A gyermek szívében a jó szó és a szeretet nyugalmat, tetterőt szül, és hálásan elkezd tanulni, serényen elindul a kibontakozás, az emberré válás útján. A mindennapi kis sikerélmények szárnyakat adnak neki, és szemed előtt napról-napra elkezd szépen növekedni. Előtted, mondhatni a kezedben születik, és mégis úgy érzed, hogy magától, bontakozik, a nyugodt mindennapokban ölti magára lassan, évek alatt a bölcs felnőttek értelmes vonásait.

A megmentett gyermekben nem csak az érett, okos, ügyes felnőtt bontakozik, hanem a te vigasztalód is, mert a kölcsön kenyér visszajár. Eljön az idő, mikor maréknyi porból született létedet, életed végén a Teremtőd kezébe kell helyezned. Akkor és ott, Istened előtt, ki minden szeretetből adott pohár vizet számon tart, egy-egy megvigasztalt, megmentett élet, reméljük sokkal, többet fog jelenteni, mint emberi botlásaid, vagy akár bűnös tévedéseid. Hiszem, hogy a jóságos adományoddal kimondott „ne féljetek!”, sokszorosan fog megtérülni, és akit megvigasztaltál, az hálás szeretettel lesz a végső ítéleten a te szószolód, irgalmas vigasztalód!



Hálás szeretettel, Csaba t.

Csíkszereda, 2011. május 15.
Forrás: mindennapi.hu

Nincsenek megjegyzések: