2010. május 12., szerda

Meghívó


május 15-én szombaton Budapestre érkezik Wanda Półtawska professzor (orvos, pszichiáter) asszony, aki azon kívül hogy II. János Pál egyik legjobb barátja volt, a krakkói Pápai Teológiai Akadémia mellett ő szervezte meg 1967-ben a Család Teólógiai Intézetet, és azt 33 éven át vezette...
1981-1984 között Rómában a Pápai Lateráni Egyetem II. János Pál Házassági és Családi Intézet-ében oktatott, 1983-tól tagja a Család Pápai Tanácsának, "mellesleg" tagja a Lengyel Kormány és a Lengyel Püspöki Kar Családügyi Vegyesbizottságának, és így folyamatosan "hivatalból is" előadásokat tart egész Lengyelországban pedagógusoknak ...... és még sorolhatnánk :)

A Magyar Kurír alábbi februári cikke ill. az angol nyelvű 3 perces film is a professzor asszonyról szól, akinek hihetetlen tapasztalata, bölcsessége és kemény stílusa van, szíve csücske a család ügye - és még így 91 évesen is nagyon pörög... :)

A Budapesti Lengyel Plébánia szervezésében május 15-én szombaton este 18 órakor "kötetlen" találkozásra ill. beszélgetésre lesz lehetőség, valamint május 16 vasárnap 11.30h-tól előadást fog tartani.

Mindenkit szeretettel várnak - a magyar vendégek számára szombaton tolmácsolást biztosítanak.

Helyszín: a kőbányai Lengyel Ház
Cím: 1103, Óhegy utca 11
(Megközelíthető a Stadionok metróállomástól a 95-ös busszal a Kőér utcáig, a busznak pont a Lengyel Templom mögötti közösségi háznál van a megállója - ott lesz a találkozó)
Időpont: május 15 szombat 18 óra ("kötetlen" találkozásra ill. beszélgetés tolmácsolással) ill. május 16 vasárnap 11.30h-tól (a 10.30-as szentmise után) előadás.

Előzetes regisztráció nem szükséges, bár ha "nagyobb csoporttal" jön valaki, az elegendő számú szék bekészítése érdekében, ha lehet jelezze ezt nekem (20/99-28-588)

Üdvözlettel,

Nincsenek megjegyzések: