2010. május 14., péntek

Emlékeztető


Pártfogói programot hirdetnek a ferencesek a gyöngyösi autista gyerekek biztonságos ellátása érdekében. A Ferences Rend által fenntartott gyöngyösi Autista Segítő Központ (ASK) és a karácsondi Boróka Majorság mintegy száz családnak nyújt nélkülözhetetlen segítséget. Az ellátásra várakozók száma ennek többszöröse.

A sokrétű szolgáltatását tekintve országosan egyedülálló intézmény rendkívül nehéz helyzetbe került. Az ASK keretében általános iskola, szociális-, átmeneti- és lakóotthon működik gyermekek számára, és felnőtt autistáknak is van itt lakóotthona, valamint munkarend-szerű foglalkoztatója.

Az intézmény forrásainak felét az állami normatívák, negyedét a Ferences Rend, másik negyedét pedig a szülői hozzájárulások biztosítják. A korábbi években a ferencesek éves szinten 20-25 millió forinttal tudták támogatni az ASK fenntartását és fejlesztését, az idén azonban az állami normatívák lefaragása, visszatartása miatt a ferences intézmények összességében közel kétszáz millió forinttal kevesebből gazdálkodhatnak, mint tavaly.
A jelen gazdasági helyzetben az érintett szülők sem terhelhetők tovább.
A rend rendkívüli erőfeszítéseket tesz a gyöngyösi-karácsondi intézménykomplexum fenntartására, de lehetőségei határához érkezett.

A gyöngyösi Autista Segítő Központ működésének ellehetetlenülése sok családot nagyon nehéz helyzetbe hozna. Ezért a ferencesek „Angyalok az autistákért” elnevezéssel pártfogói programot hirdetnek, hogy a hiányzó összeget társadalmi összefogással előteremtsék.

Magánszemélyek és társaságok segítségét kérjük, akik kisebb-nagyobb összeggel rendszeresen tudnák támogatni a gyermekeket.

A ferencesek hálásan köszönik minden jólelkű pártfogó támogatását, akikért külön is imádkoznak nemzeti kegyhelyünkön, Mátraverebély-Szentkúton.

A pártfogók körébe jelentkezni a 06-20/775-3309-es telefonszámon vagy az iroda@ferencesek.hu címen lehet. Bővebb információ itt: http://www.ferencesek.hu/tamogatasok/keresek-kampanyok/angyalok-az-autis...

Adományszámla-szám: 11600006-00000000-28408844, a jogcímben illetve a közleményben „AAA”-megjelöléssel.
1% felajánlásához adószám: 18588873-1-10, AEE Alapítvány.

Nincsenek megjegyzések: