2011. március 1., kedd

Huszár Jeromos Atyaemlékére


s Testvérek!
Mindannyiunk által nagyon tisztelt és szeretett Jeromos atya 2011.február 26.-án hajnalban megtért Urunkhoz. A mi Urunk, akinek szeretetét egész életében közvetítette, magához ölelte.
Életéről több mindent olvashattok, részletes beszámolókat, méltatásokat.
Én most röviden arről szeretnék írni, amiről csak mi, zalaegerszegi FVR-i testvérek irhatunk.
A Jézus Szíve Ferences Plébánián 1990-ben újraindulhatott a ferences atyák vezetésével a világi rendi élet is. Nagyon örültünk és rövid idő alatt megszerettük a hozzánk már idősen, hosszú tanári működés után érkező Jeromos atyát, aki világi rendi közösségünk asszisztense lett és 18 évig összejöveteleinken rendszeresen együtt volt velünk. Lelki képzésünket folyamatosan figyelemmel kisérte és segítette. Derűjén, humorán keresztül is mindig megmutatta, hogy az evangélium szerinti élet mindig örvendezés az Úrban. Szinte felfoghatalan volt számunkra az a készség, engedelmesség, amivel előző "karrierjét" otthagyva, eljött hozzánk kisegítő lelkipásztornak, mert tartományfönöke hívta. Szeretettel igyekeztünk viszonozni szolgálatát. Ő is szeretett bennünket és otthon érezte magát nálunk Zalaegerszegen.
A FVR rend nagyon fontos volt számára, rajta keresztül megtapasztalhattuk, hogy mit jelent a ferences testvéri összetartozás. Mindezt már akkor, amikor még nem volt divat ferences családról beszélni.
Mindig biztos menedék volt számunkra gyóngyató széke, ahol Isten végtelen irgalmát még betegen, idősen is nagy szeretettel közvetítette.
Hálásan köszönjük őt a fölséges Istennek!


R.I.P.!

Szeretettel: Horváth Éva

Temetése: 2011. március 11. 10.30. Esztergom

Nincsenek megjegyzések: