2011. március 13., vasárnap

II. János Pál Debrecenben


II. János Pál Intézet nyílt Debrecenben
II. János Pál pápára és debreceni látogatására emlékeztek vasárnap a cívis városban, amikor a Szent László plébánia mellett megnyitották a néhai katolikus egyházfőről elnevezett Intézetet.
FigyelőNet, MTI
2007. június 24. 12:26
A közösségi ház megszentelésekor Bosák Nándor Debrecen-nyíregyházi megyés püspök felidézte a történelmi eseményt, amikor a pápa első magyarországi látogatása során, 1991-ben felkereste Debrecent is. II. János Pál pápa ezzel a látogatással elismerését fejezte ki Debrecennek a kultúrában és vallási vonatkozásban is évszázadokon át betöltött szerepét illetően - mondta a püspök.

Bosák Nándor szerint az új rendházzal és a II. János Pál Intézettel nemcsak a debreceni Szent László Egyházközség, hanem maga a város gazdagodott. Kósa Lajos, Debrecen polgármestere köszönetet mondott a hívőknek, hogy adományaikkal segítették egy új közösségi ház létrehozását Debrecenben.

A polgármester bejelentette: az önkormányzat közművelődési megállapodást köt a II. János Pál Intézettel, s ez által anyagilag is támogatni kívánja az ott folyó közösségépítő munkát.

A II. János Pál Intézetet működtető alapítvány célja között szerepel a néhai pápa lelki örökségének ápolása, életművének tanulmányozása és megismertetése, valamint a szentatya örökségének, tanításának szellemében nevelési, kulturális, művészeti, tudományos és sporttevékenységek szervezése. A közösségi házban az egyházközségi, lelkipásztori programok mellett lehetőség nyílik a civil szféra számára is kulturális programok szervezésére.
Forrás: Figyelőnet

Nincsenek megjegyzések: