2011. március 25., péntek

Mária kertje Csíksomlyón


Tavalyelőtt, 2008-ban, Szászvároson felépítettük a Szent Ferenc Emlékparkot a nyári építő lelkigyakorlatos munkahetünk alatt. Nemrég voltam ott, öröm volt hosszan járni, Szent Ferenc atyánk útját, melyet az ottani kollégák, gyermekek szépen rendben tartanak. Tavaly Tusnádon a Szent László emlékpark és Szovátán, az "Élet Út" körvonalazódott ki. Szovátán a keresztény családalapítást, gyermekvállalást elmélkedtünk át az egy hetes lelkigyakorlatban. A fizikai munkát nem sikerült befejeznünk, de sínre tettük, és hiszem, hogy ott is valami maradandót tudtunk létrehozni a családjaink lelki épülése céljából.

Az idén az építő lelkigyakorlatos hét, augusztus 15- 22 között lenne Csíksomlyón. Máriát, a Szépszeretet anyját szeretnénk lelkivezetőnknek felfogadni, és az ő csendes názáreti életét szeretnénk átelmélkedni, Mária szép kertjét Erdély földjén kétkezünkkel építeni. 14-én szombaton lenne az érkezés Csíksomlyóra. Vasárnap reggel nyolc órakor lenne a lelkigyakorlat kezdő szentmise a Csíksomlyói Kegytemplomban. Utána, a szép vasárnap során kellene imádkozva, elmélkedve a hetes munka terveit véglegesíteni, mindent jól kitalálni és megtervezni. A hét során szeretnénk minél nagyobb százalékban a terveinket kivitelezni. Ez egyfelől azt jelenti, hogy kb. 15 elmélkedésben (napi két elmélkedés) hosszan meditálnánk Mária életét, és közben napról napra építenénk egy valós "kertet" is. A jó idöért külön imádkozunk. Majd ugyancsak Mária lábánál, a kegytemplomban, lenne a hálaadó befejező szentmise augusztus 22-én.

A lelkigyakorlathoz mindenki erejének megfelelően járul hozzá, akár anyagiakkal, akár kétkezi munkájával, akár alkotó tehetségével. A célunk, hogy bennünk is, de körülöttünk is épüljön a szépszeretet anyjának, Máriának a jelenléte, a Szépeszeretet kertje. Az elmélkedésekkel szeretnénk hosszan menni a Szentírás fényénél a történelmi Mária életútján, de szeretnénk megemlékezni arról is, hogy Mária ma is köztünk él: Ezért lennének olyan állomások is mint pl.

Szent István felajánlotta a koronáját a Magyarok Nagyasszonyának, Mária a Ferenc rend királynője. Szeretnénk egy állomást szentelni a csodálatos jelenések asszonyának, egy Lourdesi barlanggal, és talán az utolsó állomás II. János Pál állomása lenne, hol szentéletű Pápánkkal, mi is kimondhatnánk, hogy Totus Tuus! Egészen a tieid vagyunk Mária!

E pár gondolat, csak az én javaslatom, nagyon kíváncsi vagyok, hogy bennetek milyen elképzelések fogalmazódnak meg. Tárjátok ki a szíveteket Isten felé, és építsünk egy kis mennyországot e földre. Olyan sokan szeretik a Csíksomlyói Máriát, építsünk neki egy nagyon szép kertet. Minden szívből jövő segítséget, adományt szeretettel fogadunk.Szép lenne, ha a lelkigyakorlat alatt Máriának a kertjében legalább 1ooo rozsatő, és sok sok más szép virág, bokor, fa csemete ültetődnek el.. Legyen neked is egy virágod, fád, bokrod Mária kertjében!

Szeretettel várlak, Csaba t.

Nincsenek megjegyzések: