2011. március 16., szerda

Japán földrengés


Kedves Testvérek!
Küldöm és ajánlom figyelmetekbe a Magyar Katolikus Karitász felhívását.
Testvéri szeretettel: H.Éva

Földrengés és szökőár Japánban - a nemzetközi karitászon keresztül segítünk
A legnagyobb földrengés sújtotta Japánt, amióta feljegyzések készülnek, azaz 140 évre visszamenőleg, mely óriási pusztítást okozott az ország északkeleti partján és elindította a szökőár figyelmeztetést az egész csendes-óceáni medencében.
Caritas Japán tudósítása szerint a legnagyobb veszteség a régióban Sendai környékén keletkezett. "A szökőár lesújtott népünkre, még mindig a sokk hatása alatt vagyunk„ - mondta Koichi Otaki Niigata-i egyházmegyei vezető. Isao Kikuchi, a Caritas Japán püspök elnöke biztosította a károsultakat, hogy a japán katolikus közösség, bár nagyon kicsi, mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy segítsen a szenvedőknek.
„A cunami emlékeztet minket arra, hogy az élet mennyire bizonytalan. Szolidaritás és segítségnyújtás az áldozatok iránt, ez mindenkor a nagyböjti elkötelezettségünk része kell, hogy legyen" - mondta a püspök elnök.
A Magyar Katolikus Karitász a nemzetközi szervezetén keresztül segít, és az összegyűlt adományokat a Caritas Internationalis, azaz a Nemzetközi Karitász segítségével juttatja el a rászorulóknak. Ezáltal tudjuk biztosítani, hogy adományaink célba érjenek, hiszen így segítségünk a Caritas Japán-hoz kerül. Ők a kezdettől a helyszínen segítenek, ezáltal pontosan tudják, mire van szükség.
Ha segíteni szeretnének:
pénzadományokat az alábbi bankszámlára fizethetnek be - kérjük, hogy az átutalási megbízás közlemény rovatába írják be "Japán földrengés".
12011148-00124534-00900004 Raiffeisen Bank

Egyben csatlakozunk Erdő Péter bíboros úrnak, Püspöki Konferenciánk elnökének felhívásához és buzdítunk mindenkit, hogy imával emlékezzenek meg az áldozatokról és a természeti katasztrófa következményeivel küzdő embertársainkról.

Nincsenek megjegyzések: