2011. február 9., szerda

Kiállás


Oda Wigand István, mecseknádasdi plébános rakta fel:

A Bólyi Plébános Védelmében

A közelmúltban nagy nyilvánosságot kapott a médiában az a hír, amely a bólyi plébános számító-gépén talált illegális tartalommal kapcsolatos. Nagy megdöbbenéssel hallottuk, hogy az atyát erkölcstelen cselekedetek elkövetésével vádolták. Egyházközségünk felajánlja, hogy együttműködik az állami szervekkel annak érdekében, hogy az igazság minél előbb
kiderüljön. A vádak súlyosak, különösen helytelen, ha ezt egy pap követi el. Azonban szeretnénk a közvélemény nyilvánosságára hozni néhány információt plébános atyánk védelmében.

Nagyon fontosnak tartjuk kijelenteni, hogy plébánosunknak az elmúlt években végzett szolgálatával, erkölcsi magatartásával, hitoktatói munkájával, a közösségért végzett tevékenységével meg voltunk elégedve, becsületesen szolgálta hivatását. Megbotránkozunk azokon a tisztességtelen, szenzációhajhász híradásokon, melyek manipuláltak, és véleményünk szerint nem felelnek meg az objektív tájékoztatási kritériumoknak, ahogy a vizsgálatok
jelenlegi állása ellenére meghurcolták plébánosunkat s már bűnösként kezelik. Úgy gondoljuk, az ártatlanság vélelme - folyamatban lévő nyomozás esetén - mindenkinek megjár. Mintha a sajtóban megjelenő cikkek a hívők hitének elbizonytalanítását, a kétkedők eltántorítását és azt a célt szolgálnák, hogy az egyháztól minél inkább eltávolítsák a hívőket.

Meggyőződésünk, hogy a szeretetlenség és reményvesztettség világában a papok és hívek becsületes szolgálata nélkül nem épülhet egészséges társadalom.

További bizalmunkat és szeretetünket fejezzük ki azzal, hogy imádkozunk érte.

Bólyi Katolikus Hívek

Nincsenek megjegyzések: