2010. december 10., péntek

XX. Nemzetközi Betlehemes Találkozó Debrecenben


XX. Nemzetközi Betlehemes Találkozó - Debrecen - Adventi program


Adventi, ünnepi program
Érvényes: 2010-12-10 - 2010-12-12
Debrecen, belváros

Térkép nagyítás

2010-12-10 - 2010-12-12

Debrecenben immáron 20. alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Betlehemes Találkozó, amelyen a Kárpát-medence magyar hagyományőrző együttesei mutatják be a karácsony ünnepéhez kapcsolódó előadásaikat.

Az értéket képviselő rendezvény a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus, a Debreceni Művelődési Központ és a Csokonai Színház jóvoltából szórakoztatja a látogatókat 2010. december 10. és 12. között. A rangos eseményen öt országból képviseltetik magukat a betlehemesek.

Betlehemi játékok a Kossuth téren
Hazánk vidéki régióin kívül még érkeznek szlovák, szerb, ukrán és román hagyományőrző csoportok. Közel 40 betlehemes csoport mutatja be a Kossuth téren felállított színpadon, majd a Debreceni Művelődési Központ termében a látványos bemutatóikat.

Felemelő érzés részt venni a debreceni több ezres ünneplő forgatagban, ahol mindenki a Jézus születésének örvend.A XX. Nemzetközi Betlehemes Találkozó mellett a városban még további az ünnepre hangoló program várja a látogatókat, az adventi családi programokba a betlehemes csoportok is lelkesen bekapcsolódnak.

Nincsenek megjegyzések: