2010. december 7., kedd

Angyalok erdeje


információ Az Angyalok Erdeje a karácsonyi ünnepekre épülő vadonatúj kezdeményezés, amely 500 db feldíszített fenyőfa alkotta karácsonyfaerdő amelyet a köz-és magánszféra együttesen hoz létre.
A rendezvény olyan, a világon egyedülálló esemény, amelyet a hazai és nemzetközi közvélemény várhatóan számon tart és nagyszámú látogatót generál.

Az így elért tömegeket szeretnénk bevonni egy jótékonysági „versenybe”, valamint célunk, hogy a rendezvény erősítse a társadalmi összetartozás és szolidaritás érzését.

A helyszín a Felvonulási tér Műcsarnok és a Damjanich utca közé eső területe, amely a forgalom akadályozása nélkül vehető igénybe, ugyanakkor jól megközelíthető, és a látványos karácsonyfaerdő üde színfoltja lehet a fővárosnak.

Az eseményt hagyományteremtő jelleggel szeretnénk megvalósítani, december 6 és január 6 közötti időszakban.
Hogyan „épül fel” az Angyalok Erdeje?

Az 500 db karácsonyfát és a hozzátartozó prezentációs helyet 500 Magyarországon működő vállalkozás vásárolhatja és díszítheti fel, azzal a feltétellel, hogy pártfogásába kell vennie egy rászoruló nemes célt, amely ezzel a figyelem, a jótékonyság és a szolidaritás középpontjába kerül. Az „ügy” lehet egy alapítvány, kórház, rászoruló közösség, személy, család, vagy akár egy templom is.

December 5-én ünnepélyes megnyitó keretében veszi a kezdetét az egy hónapos rendezvény, ahol egyszerre gyúlnak fel a karácsonyfák fényei.
Azt ezt követő egy hónap alatt a látogatók ingyenes kulturális eseményeken, koncerteken vehetnek részt és megcsodálhatják a megalkotott ünnepi erdőt.
A jótékonysági verseny

A felállított karácsonyfák előtti prezentációs helyen lehetőség van az „ügyek” rövid, fényképes és tartalmi bemutatkozására.
Továbbá elhelyezünk egy információs táblát, amelyen feltüntetjük a pártfogó vállalkozás kilétét, a díszítő(k) személyét, valamint egy emelt díjas sms számot azért, hogy a látogatók szavazhassanak. A jótékonysági verseny lényege, hogy minél több sms szavazatot gyűjtsenek a rászoruló célok. A legtöbb szavazatot elérő ügy 5 millió forintos fődíjat kap. Természetesen az egyes célokra/fákra érkező sms szavazatok díja az adott célt/ügyet támogatják.

Az Angyalok Erdejével létrejön Magyarország legnagyobb jótékonysági, szolidaritási és közösségformáló eseménye, amely bár felvonultat 500 céget – lehetőséget adva nekik a nyilvánosságra – mégsem a direkt kereskedelmi tevékenységről, a bazárok végeláthatatlan soráról szól. Így Magyarország, Budapest egy olyan színvonalú látványosságnak ad otthont, amely egyszerre egy meghitt családi program, egy verseny amely jótékonysággal párosul, és nem utolsó sorban egy emblematikus, visszatérő téli nagyrendezvény.

Nincsenek megjegyzések: