2010. december 23., csütörtök

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány üzenete: Boldog Karácsonyt Kívánunk!


A dévai Szent Ferenc Alapítvány parajdi Szent Borbála Napközi Otthona gyermekeinek soha nem felejthető élményekben volt részük a Sóvidéki gyermekkarácsonyt megelőző napokban. Nem csak szervezői voltak a mintegy hatezer gyermeket és felnőttet megmozgató sóbányai karácsonyvárónak: ők hozták el jelképesen az idei cipősdoboz-ajándékokat is Budapestről.
Az alapítvány gyermekei két-két, szeretettel teli ajándékdoboz boldog tulajdonosai voltak, vendégeik, a sóvidéki gyermekek Kiss Kata és zenekara jótékonysági koncertje, valamint a vendéglátók előadása mellett szintén ajándékdobozzal tértek haza. Csaba testvér idén azt kérte: juttassanak a tanyákon, kis falvakban élő családoknak is mindabból, amivel a jó Isten ilyen gazdagon megajándékozta őket.
Ebben az évben Sóvidék minden lelkészi hivatalába és plébániájára küldtek meghívót: 25–30 szegényebb sorsú gyermekkel majd mindenhonnan megérkeztek, hogy együtt ünnepeljék Krisztus születését.
A Szent Borbála ház gyerekei előadták a Szállást keres a Szentcsalád című betlehemes játékot. Majd a Szent Józsefnek öltözött fiú és a Szűzanyát jelenítő kislány kézen fogva vezette színpadra Kiss Kata énekesnőt, az „angyalkák” pedig a zenekar tagjait. Mindazok, akik ott lehettek Erdély legnagyobb katedrálisában, szívhez szóló koncert részesei voltak szombaton.
Hogy milyen helyi összefogást igényel egy ekkora rendezvény lebonyolítása? A vendégfogadók, a bányaigazgatóság, Szabó Ernő kultúrigazgató, a pékség, a helyi tűzoltók, rendőrség, Fruzsina mama, Mózsi tata és legfőképpen a napközi otthon tanulói, valamint Engi Ágnes és Kovács Ágnes nevelőnők a tudói. Hálájuk mindazoké, akik a legkisebb jóval is hozzájárultak sikerességéhez. „Mindenkinek, kicsinek-nagynak, akik cipősdobozban szeretetüket küldték, és mellettünk voltak ebben az évben”, köszönetüket és karácsonyi jókívánságaikat tolmácsolják.

Molnár Melinda

Forrás: http://szekelyhon.ro/archivum/offline/cikk/97460/sok-ezer-ajandek-erdely-legnagyobb-katedralisaban

Nincsenek megjegyzések: