2010. december 7., kedd

Karácsonyi élelmiszer gyűjtés


Kedves Testvérek!

Mint már előző években volt példa rá, közösségünk adventi készületének részeként besegített a Magyar Máltai Szeretetszolgálat karácsonyi élelmiszergyűjtő akciójába.
Erre szeretnélek most ismét kérni benneteket, hogy mások és a saját lelki hasznunkra is, vegyünk részt ebben a karitatív munkában, mellyel igen sok embernek tudunk közvetve segíteni.
Pénzközpontú világunkban, a nagy hajtás közepette, időzavarral küszködve mind kevesebben vannak, akik önzetlen, önkéntes feladatot vállalnak. Ha lehet legyünk ebben is példák, lehetőségeink szerint.
Számunkra Szent Ferenc atyánk mutatott példát, aki maga is számtalanszor kért mások, rászorulók javára. Aki részt tud venni ebben a segítségben, annak is hasonló feladata lesz. Arra kell kérnie embereket a bolt bejáratánál (bent), hogy vásároljanak valamilyen tartós élelmiszert a rászorulóknak és adják le a kijáratnál.
A segítés számunkra is igen hasznos lehet, hiszen megtapasztalhatjuk, milyen is kérni idegenektől, egységet vállalni a rászorulókkal (kellemetlen tapasztalatok), elgondolkozhatunk önmagunk és mások elfogadásán (oda kell állnom), szembe kerülhetünk a saját előítéleteinkkel (kit szólítok meg és kit nem, és miért?) és gyógyíthatjuk is azt (kellemes meglepetések).
Hasznos tapasztalatok ezek, még senki nem mondta nekem, hogy megbánta volna, hogy részt vett rajta, ezért bíztatok mindenkit, keresse a lehetőséget a részvételre.
Hogyan vehetsz részt benne:
Az élelmiszergyűjtést december 16. és 22. között végzi a Málta a Kaisers üzletekben a boltok nyitásától zárásig. Ebben az időben bármikorra jelentkezhetsz segíteni, de ha javasolhatom minimum 2 vagy 4 órát vállalj, mert ott kezdődik az igazi segítség. Álló munkát jelent, hiszen a kosarak környékén állva kell megszólítani a vásárlókat. Bolttól függően esetleg kabátban (ha túl közel van az ajtó). A dolgozó emberek figyelmébe a 18.-ai szombatot (19. vasárnap), vagy az esti időszakot ajánlom.
A mellékletben találsz egy felsorolást a boltok címeivel és az ottani gyűjtés szervezőjével (telefonjával). Ha kiválasztottad, hogy melyik boltban segítenél (közelség, szimpátia, stb.), akkor kérlek, hívd fel a segítőt és ajánld fel, hogy mikor tudnál oda menni, milyen időpontban, mennyi időre. Ha „szabad” vagy, kérdezd meg, mikor lenne a legnagyobb a segítség. Hívhatsz másokat is, de 2-3 főnél több egyszerre nem nagyon kell (boltfüggő).
Ha kell, rám Babay Kristóf (Máltás dolgozó) hivatkozhatsz. Amikorra ígérted légy ott, mert számítani fognak rád, és kellemetlen helyzetbe kerülhetnek.
Ha kapok visszajelzést (utólag, és ne a listára!), hogy ki hol tudott segíteni, azt nagyon köszönöm!

Sok sikert és jó munkát! A rászorulók nevében is: Kristóf

Ui: Mint látszik, és a Klauzál téren leszek, és a 18.-ai szombaton (ill. munkaidőkben) nagyon örülnék a segítségnek! Hívjatok!

Nincsenek megjegyzések: