2010. december 20., hétfő

Úrangyala:


lássuk meg a Gondviselés jeleit a mindennapi életben
2010. 12. 20. 10:03
Mindenkinek úgy kellene tudnia olvasni Isten jeleit az életében, ahogy Szent József is tette – mondta a vasárnapi Úrangyala imádságában XVI. Benedek. Mint a pápa rámutatott, advent negyedik vasárnapjának evangéliuma Szent Józsefet egyszerű embernek írja le, aki hűséges az Úrhoz, és kész teljesíteni az ő akaratát.
József először el akarja hagyni Máriát, mikor kiderül, hogy felesége gyermeket vár. Ám aztán megérti, hogy az Isten gyermeke, és így már látja mindebben Isten tervét, így elhagyja a sajátját. József biztos abban, hogy jól cselekszik. Imigyen csatlakozik Isten hűséges szolgáihoz, mint az angyalok, a próféták, a mártírok és az apostolok.

Tisztelnünk kell Jézus „jogi atyját”, mert benne körvonalazódik az új ember, aki bizalommal és bátorsággal néz a jövőbe, aki nem saját magát akarja megvalósítani, a saját elképzelését, hanem Istenre bízza magát.

A pápa az Úrangyalában az egyház összes papját és püspökét Szent Józsefre bízta, az egyház védőszentjére. Arra buzdította a papságot, hogy folyamatosan kerüljön egyre közelebb Jézus alakjához, hogy így is csendesen Jézust mutassák meg a világnak szavaikban és cselekedeteikben minden nap.

Végül Mária közbenjárását kérte, hogy mindenki szeme Jézusra tekintsen karácsonykor, és örüljön mindenki szíve. Végül azért imádkozott, hogy minden ember szeretetettel és alázattal fogadja a megszülető Urat, és hogy úgy láthassuk a Gondviselés jeleit a mindennapi életben, ahogy Szent József.

Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések: