2011. június 12., vasárnap

Összefogni érdemes


Az érdi Környezetvédő Egyesület elindítja saját kezdeményezését a Szent István-terv keretében:
Jelszavunk: Végtelen a tér, mely munkára hív! (Madách)
Pünkösd van. Amikor Jézus szétküldte a tanítványokat a világba, hogy tanítsanak, kereszteljenek, szolgálják az embereket, egyikük sem kérdezte, hogy mennyi pénzt fog ezért kapni.
Csaba testvér azt mondja, hogy az élet olyan mint egy kirakós játék: ha valahol van egy árva gyermek, biztos van máshol egy házaspár, aki gyermekre vágyik. Csak össze kell őket hozni. A gondolatot folytatva biztos van Érden olyan idős ember, akinek nincs gyermeke, unokája és vannak olyan családok, akiknek gond elmenni munkába vagy moziba, mert nincs kire hagyni a csöppséget. Biztos van olyan ház Érden, ahol nem tudják megjavítani a kerítést vagy a nyílászárót, mert nincs rá pénzük, de hissszük van olyan mesterember, aki szívesen, önzetlenül segítene. Hátha van valaki, aki szeretne megtanulni kötni, főzni, énekelni, táncolni vagy számítógépezni és akad valaki aki szívesen megtanítaná. Lehet, hogy valahol kidobják az élelmet, máshol pedig éheznek. Hozzuk össze őket!
Kérjük az érdi civil szervezeteket, vállalkozókat, iskolákat és egyéb intézményeket, nyugdíjasokat, hajléktalanokat, mozgássérülteket, cigányokat, munkanélkülieket, háziasszonyokat, diákokat, egyszóval mindenkit, aki vállalna önkéntes munkát, hogy jelentkezzen adatbázisunkba - névvel, elérhetőséggel, felajánlással - mi az amit tudna adni, vállalni, mi a szakmája? Vagy mi az amit kér? Mi összehozzuk őket!
Senkitől nem kérünk - el sem fogadunk - pénzt, kizárólag saját munkát, időt vagy terméket. A nehéz gazdasági helyzetre, a fásuló, sárdobáló, közönyös világra legyen válaszunk az összefogás, az önzetlen segíteni akarás. Mutassunk példát a városnak, az országnak önkéntes felajánlásokkal!
Jelentkezni lehet folyamatosan emailben az avarosvedo@freemail.hu, vagy postán a 2030 Érd, Bölömbika u 6. címen. Az Egyesület honlapján figyelemmel kísérhetik a történéseket: www.avarosvedo.hu



VIRÁGOS ÉRD, VIRÁGZÓ KERTEK, UTCÁK
Az érdi Környezetvédő Egyesület 2011-ben meghirdeti a Virágos Érd, virágzó kertek, utcák mozgalmat a Szent István-terv keretében.
Az előző években létrejött Virágos Érd ötletét felkarolva és kicsit tovább gondolva indítjuk útjára a felhívásunkat, arra gondolva, hogy ne csak a kertünket ápoljuk, hanem az utcát, teret, lakóhelyünk környezetét is.
Kérjük jelentkezzenek olyan lakóközösségek, utcák, magánszemélyek 2011. szeptember 15-ig az avarosvedo@freemail.hu emailcímen, akik vállalják, hogy rendben tartják a hozzájuk közel álló teret, utcát, kertet. Szeptember 15-től október 15-ig a Környezetvédő Egyesület tagjai és az általunk felkért szakemberek zsűrizni fogják a pályázók által gondozott területeket és október 21-én a Földünkért Világnap alkalmából eredményt hirdetünk, a legszebb kertekről, utcákról, terekről készült képekből kiállítást szervezünk.
A legszebb, legrendezetebb területek gondozóit jutalmazzuk, hogy mivel az még meglepetés, hiszen várjuk gazdaboltok, virágkertészetek és más vállalkozók felajánlásait is.
Mienk itt a tér, varázsoljuk virágossá, élhetővé.

üdvözlettel:
Bartos Kornélia Csilla
+36-30-328-2750
www.avarosvedo.hu

Nincsenek megjegyzések: