2011. június 3., péntek

Önkénteseket várnak Ditróba


tt-ott lassan elindul.....

5.27 | 07:34 Önkéntesek tábora Ditróban

Egy hétig 100-120 személy vesz részt Ditró hétköznapjaiban. Időseknek, hátrányos helyzetűeknek segítenek, közterületeket szépítenek, közösséget formálnak, ők is kíváncsian várva ennek hatásait. A Caritas által szervezett táborba még lehet jelentkezni.

Önkéntesként a közösségért címen hirdette meg a Gyulafehérvári Caritas Önkéntes programjának nyári táborát. Idéntől új módszerrel: az egész egyházmegye területéről jelentkeztek önkormányzatok, melyek szívesen látnák a népes csapatot és segítségnyújtását. Pályázatok és terepszemle alapján Gyergyóditróra és a hozzá tartozó Orotvára esett a választás.

Július 4–10. között várhatóan több mint száz erdélyi önkéntes érkezik tehát a nagyközségbe, közösségépítő, szociális és kétkezi munkával segítve a helybélieket.


Hirdetés

A táborozók hátrányos helyzetű gyerekekkel, sérültekkel, sérültek családtagjaival, idősekkel foglalkozhatnak, részt vehetnek közösségépítő programok szervezésében, de akár háztáji munkákban, mezőgazdasági tevékenységekben, közterek rendezésében, középületek rendbetételében is segíthetnek.

Puskás Elemér polgármester nagyon büszke arra, hogy Ditróra esett a választás, elmondta, a szociális programok mellett, aki kétkezi munkát vállal, részt vehet egy kétnapos takarítási akcióban, a piaccsarnok kifestésében, közterek rendezésében, kerítéskészítésben, Orotván a borvízforrásnál filagória készítésében, illetve utolsó napon a cengelléri volt utászháznál kertelésben és területrendezésben. A községvezető azt reméli, a ditróiak közül is sok önkéntes kerül ki, akik részt vállalnak a munkából: „lesznek legalább annyian, mint a táborozók”.

Tóth Orsolya gyergyói szervező, a Caritas Önkéntes programjának felelőse szerint a program azoknak szól, akik lelkesek, de ajánlanám azoknak is, akik belefáradtak, úgy gondolják, a világ ma nem jó. Itt megláthatják, mennyi jó ember van, kicsit másként fogják szemlélni a világot, látva, hogy mások lelkesedve vállalják, állítva: érdemes másokért tenni.

Ötven lej az önkéntestábor

Az önkéntestáborba jelentkezőket június 3-ig várnak, minimális korhatár 16 év. Részvételi díj, mely az étkezést és szállást is magában foglalja 50 lej. Jelentkezési űrlapot, illetve bővebb tájékoztatót a Gyergyói-medence lakói Tóth Orsolyától igényelhetnek az orsolya.magyari@caritas-ab.ro címen.


--
Szent Ferenc Alapítvány, Tusnádfürdő
www.devaigyerekek.hu ; www.magnificat.ro
004/0741 548 547

Nincsenek megjegyzések: