2011. június 6., hétfő

Én a "Bohócokat támogatom


TEDD FEL MAGADNAK A KÖVETKEZŐ KÉRDÉSEKET!

Miért sajnálod a tűzoltótól, börtönőrtől, rendőrtől, katonától szolgálati nyugdíját?
Kihúznád a tűzből a sérültet, összeszednéd a balesetes ember maradványait, kihoznád az égő gázpalackot? Lemennél a műegyetem lángoló pincéjébe és meghalnál? Emlékezz hőseidre!
Bemennél egyedül tucatnyi elítélt közé, nap mint nap, akár egy élethossznyi büntetésnek megfelelő ideig? Először az elítélteket mentenéd a szegedi börtönben, amikor Richter kaszabol, vagy mikor leég a bútorgyár és *meghalnál?
Helyszínelnél rendőrként húscafatok közt egy gyilkosságnál, állnál szemben egy szem társaddal 15-20 feldühödött családtaggal, eltűrnéd, hogy bárki leköphessen? Néznél szembe pl. B. Miklós (2008.02.11), vagy Engel Zoltán fegyverével - és *meghalnál?
Miért megy el ötvenegynéhány, kivételesen negyvenvalahány évesen nyugdíjba a tűzoltó, börtönőr, rendőr?
Mert a szolgálati nyugdíj nem kegy vagy kiváltság, hanem megoldás a Te védelmedre is. A célja, hogy a tűzoltó, rendőr... ne titkolja - legyen az bármely csekély fokú is - a testi, lelki károsodásait, pusztán azért, hogy ne veszítse el a munkáját! Gondold át, begörcsöl a tűzoltó "kicsit" fájós dereka, miközben cipel le a füstös lépcsőházban - akkor bizony - meghalnál! A kritikus pillanatban "bekattan" a közeg, vagy "csak" gyomorfekély miatt beléd száll egy szirénázó rendőrautó, akkor bizony - meghalnál!
Ezekhez a hivatásokhoz közel 100%-os fizikai, és mentális állapot kell, mert a legkisebb hiba is emberéletekbe kerülhet. Erre találták ki a szolgálati nyugdíjat, és nem arra, hogy a közfigyelmet eltereljék a valós problémákról - mert most ez folyik - Te nem látod?!
Mert ha nem teszi, később csak 6X évesen tehetné meg, hála a korábbi, és a mostani kormányok meggondolatlan intézkedéseinek!
Mert bármily fiatal is, mentálisan, egészségileg, fizikailag károsodott, és ilyen állapotban nem lehet még hosszú évekig tűzbe rohanni, hullákat rángatni, fegyveres szolgálatot ellátni, legfőképp emberi életekről dönteni - igen a tiédről is!
Mert a törvény ezt szavatolta amikor szolgálatba lépett!
Mik a Kormány szolgálati életpálya tervei?
Az eddig nem sokkal minimálbér felett kereső alkalmatlanná vált tűzoltó, katona, rendvédelmi dolgozó menjen el minimálbérért közmunka-felügyelőnek, parkőrnek, udvarosnak, hivatalsegédnek, miután a társadalom jól kihasználta őket - tényleg igazságosnak tartod?!
Lesz ennyi alkalmas állás, s ha igen kik elől "veszik" el - lehet, hogy előled?!

Majd a hivatásosok titkolják betegségeiket, állapotukat, hogy ne szuperálják ki őket. De ez megbosszulja magát, ha tűzbe kell menni érted, ha el kell kapni a betörőd, vagy jó magyar szokás szerint "beszólsz" az ezek után joggal idegbeteg rendőrnek...
Miért lázad a tűzoltó, börtönőr, rendőr amikor kevés a fizetése, és a munkája veszélyes, hiszen ennek tudatában vállalta hivatását?
Valóban, de azt is tudta, hogy TÖRVÉNY GARANTÁLJA ha megsérül, lelkileg, fizikailag károsodik, akkor 25 év szolgálat után nem lapátra kerül, nem utcaseprő lesz, hanem méltányos nyugdíjat kap.
Ezért van az elkeseredés, eddig csak kihasználták őket, MOST az életüket is elveszik!
Miért lesznek egyre elkeseredettebbek, erőszakosabbak a rendvédelmi demonstrációk?
Mert a Kormány év eleje óta nem hajlandó érdemi tárgyalásokra!
Mert az alkotmány (az új is) ellentételezés nélkül megfosztja ők
Mert a társadalom - részben a hatékony ellenpropaganda, és tudatos félretájékoztatás hatására - beveszi, hogy jogtalanul háborognak, és az emberek nem állnak azok mellett, akik életüket, családjuk nyugalmát, egységét áldozva szolgálják őket!
És az utolsó kérdés, jelent számodra valamit a törvényesség, az önfeláldozó szolgálat, érted való tenni vágyás, valamint a jog és igazság?
A KORMÁNYZAT KÉPVISELŐI FÉLIGAZSÁGOKKAL KÁBÍTANAK, NÉZZ A DOLGOK MÖGÉ..Lehet ,hogy a következő áldozat te leszel!!!!!

Nincsenek megjegyzések: