2011. június 10., péntek

Debreceni Pulykanapok 2011


2011. Június 11-12 én rendezik a 9. Debreceni Pulykanapokat.

Debrecenbe kéne menni, pulykakakast kéne enni…
Debrecen belvárosában elsőként 2003-ban rendezték meg a Debreceni Pulykanapokat. A hétvégi program mára a cívisváros és egyben a régió legnagyobb gasztronómiai összejövetele lett. A Kossuth téren és a belvárosi sétálóutcákban évről-évre tízezrek vesznek részt a két nap színes programjain. A kulináris élvezetek mellett könnyű- és komolyzenei koncertek, cigányzene, utcaszínház, bábszínház, gyermekprogramok, kirakodó vásár, népművészeti és kézműves vásár is várja a látogatókat.

A hagyományokhoz híven a kétnapos rendezvény középpontjában a gasztronómiai és kulturális események állnak. A Kossuth téren felállított nagyszínpadon egész napos programokkal – ízek utcája, kirakodó vásár, utca színház, gyermek játszóház, komoly és könnyűzenei programok – kívánunk kellemes kikapcsolódást, szórakozást nyújtani. A rendezvény első napját minden alkalommal a Gál Sándor országos hidegkonyhai, cukrászati, terítési bemutató és verseny valamint a profi főzőverseny nyitja. A második napon az amatőr „szakácsok és a fakanál szerelmesei” mérhetik össze tudásukat.

Alkotásaikat nem csak a szakma, a nagyközönség is megcsodálhatja. A szakmai zsűri mellett a közönség sem marad le a finomságokról, kóstolójegyekkel eheti végig a sátrakat.

A Debreceni Pulykanapok üdítő színfoltja a Pincérfutó verseny, ahol tálcán söröskorsóval futó felszolgálók szállnak a ringbe, de nívós esemény a Borlovagok avatása is a Debreceni Református Nagytemplomban.
A Pulykanapok különleges rekordot is tudhat magának: 2010-ben ezer fős ebédet rendeztünk a város főterén, az étvággyal pedig nem volt gond: jó ebédhez szólt közben a nóta.
Forrás: utazzitthon.hu

Nincsenek megjegyzések: