2011. január 4., kedd

Egy sírnál gyülekeznek a világ vallási vezetői


Huszonöt évvel ezelőtt minden nagy vallás képviseltette magát. Hasonló nagyszabású találkozó korábban soha nem volt. A katolikus egyház képviselőin kívül a többi keresztény egyház ötven, a nem keresztény vallások hatvan vezető személyisége vett részt az eseményen – olvaható a Ferences Sajtóközpont közleményében.

Az imanapon arról tettek tanúságot, hogy a vallás az egység és a béke előmozdítója és nem a megosztottságé vagy a konfliktusé. A Szent Ferenc sírja fölé emelt bazilika és kolostor kusztosa, vagyis őre, P. Giuseppe Piemontese a ferences közösség nevében háláját és örömét fejezte ki, hogy a pápa októberben Szent Ferenc városába zarándokol, és erre kéri a többi vallás vezetőit is.

„Régóta reménykedtünk abban, hogy XVI. Benedek a vallási vezetők meghívásával újabb lendületet ad a béke előmozdításának, vagyis a keresztények és a világ más vallásaihoz tartozó hívek imáinak” – mondta a minorita ferences kusztos. Szent Ferenc élete minden pillanatában tetteivel, imáival és prédikációival a béke előmozdítását szolgálta. „Assisi szentje továbbra is támogat minden jóakaratú embert, és békére irányuló gondolatokra, cselekedetekre ösztönzi őket” – áll a közleményben. „A ferencesek buzgón várják a Szentatya és a többi vallási vezető látogatását Szent Ferenc sírjánál” – nyilatkozta P. Giuseppe Piemontesi.

(MNO)

Nincsenek megjegyzések: