2011. január 16., vasárnap

Fogadott keresztszülőség a Család Évében


A Dévai Szent Ferenc Alapítvány várja a fogadott keresztszülőket
A Böjte Csaba ferences által fenntartott gyermekvédelmi intézetekben nevelkedő gyermekeket a fogadott keresztszülői kapcsolaton keresztül személyesen is támogathatják a segíteni szándékozók.



Böjte Csaba a csíksomlyói kollégium lakói társaságában

A fogadott keresztszülők havi rendszerességgel hozzájárulnak azoknak a gyermeknek a nevelési költségeihez, akikről szüleik nem képesek gondoskodni. A fogadott keresztszülők lehetnek egyének, családok, munkahelyi csoportok, kis közösségek, felekezeti közösségek, vagy akár iskolák...

A fogadott keresztszülőség felvállalása önkéntes, ugyanakkor bizonyos felelősséggel is jár. Csaba testvér több száz gyermeknek viseli gondját, ezért létszükséglet számára, hogy ezekre a befizetésekre számíthasson. Erre alapozva tud és mer újabb és újabb gyermekeket felvállalni. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány ezért azt kéri támogatóitól, hogy legalább egy évre szóljon vállalásuk.



Minden támogatást szívesen vesznek

Lehet névtelenül támogatni egy-egy gyermeket, de aki szeretne, személyes kapcsolatba is léphet fogadott keresztgyerekével, levelezhet vele, ajándékot küldhet születésnapjára, elviheti nyaralni is.

Jelentkezni a keresztszulo@devaigyerekek.hu e-mail címen lehet.

Nincsenek megjegyzések: