2011. január 7., péntek

Köszönet és hála


Huszonötezer üzenet az autistákért

A ferencesek által fenntartott Autista Segítő Központ és Majorság első helyezett lett és ötmillió forintot nyert az Angyalok Erdeje elnevezésű karitatív kampányban, amely január 6-án zárult. Egy hónap alatt huszonötezer támogató szöveges üzenetet kaptak, ami nagy segítséget jelent az intézmény fejlesztéséhez.

A Gyöngyösön működő központban a gyermekeknek iskola, átmeneti otthon és szociális otthon, a felnőtteknek lakóotthon és foglalkoztató áll rendelkezésre. Az oktatás–nevelés mellett szociális–egészségügyi, rehabilitációs–terápiás munka és tanácsadás is folyik. A gondoskodás évente mintegy száz család számára jelenti az egyedüli segítséget ezen a téren. A szolgálat nélkül ezek a családok megoldhatatlan helyzetbe kerülnének.
A ferences rend komoly erőfeszítéseket tesz a szolgálat fenntartására, fejlesztésére. A normatív állami hozzájárulás az ellátás költségeinek alig több mint a felét fedezi. Ezért van szükség jólelkű támogatókra. A karitatív kampányban elnyert összegből fejlesztő eszközöket vásárolnak, és speciális programokkal gazdagítják az autizmusban érintettekről való gondoskodást.

A Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány ezúton is köszöni a támogatást.


Budapest, 2011. január 7.

Nincsenek megjegyzések: