2011. január 2., vasárnap

Angyalok Erdeje


- nagyon kellenek a szavazatok!
Kedves Barátaink!

BÉKÉS, BOLDOG ÚJESZTENDŐT!

A ferences rendi http://www.facebook.com/l/5934fHQZGASfG2tgEU0QyV40oyQ;www.ferencesek.hu Autista Segítő Központ és Majorság http://www.facebook.com/l/5934f6ats_DJ70sGVtfG1qjm4IQ;www.autista.hu fogyatékkal élő kis gyermekeinek legnagyobb vetélytársai az Angyalok Erdeje http://www.facebook.com/l/5934fydgYSlMzIyoSRvVRwDlOTQ;www.angyalokerdeje.hu karitatív versenyben jelenleg a dzsainista közösséghez kapcsolódó Noé Állatotthon Alapítvány http://www.facebook.com/l/5934fqA3AZnHt22YA-ApTXU-gMQ;www.noeallatotthon.hu által gondozott kutyák, macskák és egyéb kis állatok.

Autista intézményünk karácsonykor az 1. helyen állt a rá adott sms-szavazatok alapján, azóta azonban a 2. helyre csúszott vissza. Sajnos azonban csak az 1. helyezett, azaz jelenleg az Állatotthon jogosult az 5 M Ft támogatásra, a gyermekek minden segítségtől elesnek.

Kérjük, amennyiben egyetért törekvéseinkkel, támogassa sms-ével az Autista Segítő Központ és Majorság kis gyermekeit!
Kérjük, küldje a 088 szöveget a +36-70/717-7500 számra! Az sms normál (nem emelt!) díjas, és január 6.-ig naponta csak 1 alkalommal kell elküldeni!

A Gyöngyösön-Karácsondon működő ferences rendi Autista Segítő Központ és Majorság éves szinten mintegy 100, az autizmusban érintett rászoruló családnak nyújt ellátást, gondozást, ápolást, fejlesztést, rehabilitációt, tanácsadást. A komplex gondoskodáshoz a gyermekek számára iskolai oktatás, átmeneti otthon és szociális otthon, a fiatal felnőtteknek lakóotthon és foglalkoztató üzem áll rendelkezésre. Az intézménykomplexum fenntartója 2010-ben 161 M Ft központi költségvetési megszorításból adódó forráshiánnyal küzdött, az állami normatíva a költségek 51%-át fedezte. Az intézményhez kapcsolódó Autisták Egyenlő Esélyeiért Alapítvány adó 1%-os felajánlása mintegy 6,5 M Ft volt. Az intézménykomplexum jelenleg is a napi szintű fennmaradásért küzd, az Angyalok Erdeje programban megnyerhető összegből pedig régóta nélkülözött fejlesztő eszközöket vásárolna a gyermekeknek.

A Noé Állatotthon Alapítvány 1992 óta biztosít magas szintű átmeneti ellátást gazdátlan állatoknak, elsősorban kutyáknak és macskáknak, de a segítettek között megtalálhatók vadállatok és rágcsálók is. A szervezethez kapcsolódik a dzsainista Noé az Életért Közösség http://www.facebook.com/l/5934fo2Yq9h_HLt8GU39ZxS735g;www.noeazeletert.hu, amelyet 2009-ben egyházként jegyeztek be Magyarországon. Az előbbi szervezet a Budapest XVII.ker. Csordakút utca 138634/1 hrsz.-on, az utóbbi a 138634/3 hrsz.-on működik. A nyilvános adatok szerint ennek az egyházként bejegyzett szervezetnek 2010-ben több mint 6.000 adózó állampolgár ajánlotta fel személyi jövedelemadója 1%-át, ezzel jelenleg Magyarországon ez az egyház rendelkezik a 8. legtöbb adózó általi támogatottsággal, ami 70 M Ft támogatást jelent. Az egyház és az alapítvány közötti nyilvánvaló kapcsolatot a letölthető Rendelkező nyilatkozat is jelzi, ahol a kettő együtt szerepel.

A természetközeliség és az állatok szeretete a Szent Ferenc örökségén épülő ferences közösségtől és annak intézményeitől sem idegen, sőt, közösségünk az erre irányuló tevékenységeket különösen is fontosnak tartja. Jót tenni a teremtett világ irányában mindnyájunk lényegi kötelessége. Abban a helyzetben azonban, amikor döntenünk kell, hogy e jót a leginkább rászoruló embertársaink javára vagy valamiféle hiányállapotban lévő állatok irányába fordítsuk, lelkiismeretünk egyértelműen elsősorban gyermekeink felé vezet bennünket.

Kérjük, amennyiben egyetért törekvéseinkkel, támogassa sms-ével az Autista Segítő Központ és Majorság kis gyermekeit!
Kérjük, küldje a 088 szöveget a +36-70/717-7500 számra! Az sms normál (nem emelt!) díjas, és január 6.-ig naponta csak 1 alkalommal kell elküldeni!
Ezzel az apró figyelmességgel 5 M Ft támogatáshoz juttathatja az autista gyermekeket.
Kérjük, hívja fel mások figyelmét is erre a lehetőségre!

KÖSZÖNJÜK!

Nincsenek megjegyzések: