2010. szeptember 6., hétfő

Hír!


Kisöpri a magyar árukat a Tesco?

Szinte minden más terméket külföldrõl vásárolna jövõre a magyarországi Tesco a friss élelmiszereken kívül.
A multinacionális vállalat elképzelései szerint 2011-tõl honfitársaink helyett szlovák beszállítók látják majd el iparcikkekkel a lánc magyar egységeit - tudta meg lapunk piaci forrásból.

Emiatt idehaza több száz kis- és közepes vállalkozás kerülhet csõdbe.

Információink szerint a kiszervezés egyelõre a friss élelmiszereket nem érinti, ugyanakkor a Tescóban árusított többezernyi iparcikk hazai beszállítójának jövõje veszélybe kerülhet.

Ráadásul a lépéssel a magyar költségvetés is súlyos bevételektõl eshet el, hiszen azok a hazai beszállítók, akik partnerei maradnak a Tescónak, az adózási szabályok szerint nem itthon
fizetik majd meg forgalmuk után az áfát. A kis alapterületû Tesco Expressz áruházak árubeszerzéseit már manapság sem a Tesco itteni központja, hanem a szlovák beszerzés fogja össze.
Emellett egyre több szlovák beszállító jelenik meg a Tesco áruházakban, akik többféle elõnyt is élveznek a magyar versenytársakkal szemben.
A hazai kiskereskedelmi forgalom egyébként is óriásit zuhant az elmúl évben, ám ez nem a válság hatása, hanem a kormányzati megszorításoké.
Értsd meg! Amíg Te a külföldi élelmiszert veszed- megjegyzem MINDIG gyengébb minõségû mint a Magyar. ---- Talán még emlékszel, amikor az átkosban az oroszoknak exportálta Hazánk Pl.: a lének való vagy a küllemre nem éppen megnyerõ almát, mondtuk is, "Jó az nekik, õk azt is megeszik"- na így van most az EU velünk. Minél hamarabb tönkreteszik mezõgazdaságunkat, iparunkat nekik annál jobb. Nem lesz versenytársa az õ "almájuknak"-
Szóval minden egyes külföldi árura elköltött Forintod a saját Nemzeted, Gyermekeid, azok Gyermekei...... sorsát pecsételi meg és taszítja nyomorba. - nagy szavak ezek, de gondolj bele!
Akkor lesz esély az Ország emelkedésére, amikor a Magyar ember munkát teremt magának. Tehát a városi a termelõi tejet, kenyeret, gyümölcsöt, húst.... veszi , a vidéki pedig a Magyar gyárakban (ilyen alig van- belegondoltál , kinek volt érdeke szétzúzni öket?), üzemekben elõállított termelõeszközöket, ruhákat, gépeket.... veszi.
Másként NEM fog menni, KÉPTELENSÉG, hogy bármilyen kormányzat beindítson egy ország gazdaságát enélkül.
EMBEREK egységben kell gondolkodni !!!! Ne az Önös érdek vezéreljen, hanem a nemzeti, és be fogjátok látni, hogy a Nemzeti érdek csiszolása, elõrehozása jobb életet teremt az egyéneknek. EZ CSAK így mûködhet, de így viszont mûködni fog- az biztos.
És ne sajnáld az idõt, amit a vásárcsarnokokban, piacokon töltesz, hanem használd ki! Beszélgess emberekkel, hidd el jobb a saját életed élni, minta a tv elõtt rohasztani az agyad és elhinni, ami az agymosodában elõállítanak számodra.


Ja és add tovább...!!!

3 megjegyzés:

Hajdú Lajos írta...

Eddig is voltak kifogásaim a TESCO áruházzal szemben,-de ha diszkriminálja a MAGYAR termékeket hasonló lépésre buzdítom ismerőseimet is !!!

Judit Antal írta...

Mielőtt kijöttünk Angliába, nem sokkal azelőtt kezdtek nyílni a szociális boltok (tényleg, azokkal mi van?), természetes volt, hogy amit csak lehetett, ott vettük meg. És minden mást is lehetőleg magyar kiskereskedőktől. A tejesautó is akkoriban kezdett körbejárni Pécsett. :)
Öröm ilyenekre lelni a neten: http://www.magyar-termekek.hu/ vagy http://www.magyarokszovetsege.hu/content/csak-hazait
Ti megtehetitek, hogy hazait vesztek, mi sajnos csak ritkán! Használjátok ki! :)

Judit Antal írta...

Egy kis kiegészítés: http://www.ketesaruk.hu/elheto_magyarorszag/a-tesco-barmit-megtehet !!!
(Ha hagyjuk, akkor tényleg bármit megtehet.)