2010. november 24., szerda

Ferences lelkiség


Ferences lelkiség a pápa szándékára imavirrasztás a meg nem született életekért



A Szentatya a november 14-én bejelentette, hogy advent első vasárnapjának vigiliáján vesperást és éjszakai virrasztást vezet a magzati életért. Erre hívta fel az egész egyházat, szerte a világon.
Különösen ajánlotta, hogy a szerzetes közösségek, plébániák, és egyházi mozgalmak vegyenek részt ebben.“A karácsonyra való felkészülés ideje alkalmas arra, hogy Isten oltalmát kérjük minden létbe hívott emberi lényre, és hálát adjunk Istennek az élet ajándékáért, amit szüleinktől kaptunk.

Magyar Kurír

Ima meghallgatás hitével személyes tapasztalatok felbuzdulva egy kis ifjúsági imacsoporttal Pestszentlőrinci Mária Szeplőtlen Szíve Római Katolikus Főplébánián november 27 én szombat este virrasztást szervezünk.

A virrasztás része 21:30tól ráhangolódásként a közeli művelődési házban témát érintő rövid film megtekintésére lesz lehetőség és ezt követően folytatni a templomban az imavirrasztást.

Erősebb át akarja érezni ennek szükségességét az hallgassa meg ferences lelkületű Morzsányi László megható tanulságtételét http://mariaradio.xanga.com/audio/1a3cb3915697/



Templom megközelíthetősége 1181 Budapest, Batthyány u. 87/B. http://hexa.hcbc.hu/pestszentlorinc/
Testvéreim ha tudtok országszerte más helyszínről is osszátok meg testvéreitekkel!



Szolgáló szeretetnek különböző formája van, mindenki életállapotának megfelelően megtalálhatja módját. Akár otthon és egyedül a szenvedést Istennek felajánlva hatalmas kegyelmeket lehet kiesdekelni.
Erősítsétek egymást Jézus értelmet adott minden felajánlott szenvedésnek!



egy kis szolgáló testvéretek:

Herman

Nincsenek megjegyzések: