2010. július 7., szerda

Székely Sziget Fesztivál


Jön a II. Székely Sziget - „A víz szalad, a kő marad”
Beküldve: 2010. Máj. 18. - 14:56 - Gribek Dániel

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) erdélyi és partiumi szervezetei által rendezett II. Székely Sziget fesztiválra július 9-10. között, a Kézdivásárhely melletti Fortyogó-fürdőn kerül sor.

A Székely Sziget a 2000-es Millenium évében indított és azóta tizedik éve, egyre növekvő sikernek örvendő Magyar Sziget öntudatfejlesztő, nemzetépítő misszióját kívánja folytatni Székelyföldön és Erdély, valamint Partium többségben vagy szórványban magyarok által lakott területein.

A második Székely Szigetet az önszerveződés, kultúrahordozás és hagyományőrzés jogos igénye hívja életre, hiszen lassan már Erdély magyar örökén is szembesülnünk kell a globalizáció ártalmaival. Nekünk márpedig nem áll szándékunkban elvándorolni, hiszen Partium és Erdély az otthonunk, sem pedig a devalválódás és a politikai színjátékok kénye-kedve szerint ugrálni. A szabadosság, a közöny és a céltalanság hatalmas károkat okoz a magyar ifjúság lelki és szellemi kibontakozásában. Ezért tartjuk fontosnak, hogy egész Kárpát-hazát átölelő nemzeti szervezetként egyre több helyen építsünk ki olyan közösségi bázisokat, mint a Remény Házai vagy Mozgalmunk alapítója, Toroczkai László által létesített Magyar Sziget fesztivál hagyományának megfelelő rendezvények.

A Székely Sziget öntudatfejlesztő előadásait évről évre a lehető legváltozatosabb, igényes nemzeti programokkal akarjuk bővíteni. Szeretnénk segíteni magyar nemzettársainknak, hogy végképp legyőzzük nemzetünk legfőbb ellenségeit: a lemondást és a közönyt, hogy ezredéves hagyományaink, történelmünk, zenei népdalkincsünk tiszta forrásából erőt merítve hittel, hűséggel és bátorsággal vállaljuk fel sorsunkat, önrendelkezésünket, hogy gyermekeinkre valóban egy szebb jövőt hagyhassunk.

„Ne hagyd elveszni Erdélyt, Istenünk!”

Nincsenek megjegyzések: