2010. július 12., hétfő

A Cívis Korzó vendége volt a Lighthous Music


Zenekari biográfia:

A Lighthouse Music zenéje sajátos stílusú világzene. Énekközpontú dallamos muzsikájukban a magyar, az ír-kelta és a keleti népzene elemei a progresszív rock, a pop, és a jazz stíluselemeivel olvadnak harmonikus egységbe. Koncertjeiken saját szerzeményeik mellett közismert magyar és ír-kelta népdalok egyedi megszólalású feldolgozásai hallhatók - jórészt akusztikus hangszerelésben.

A produkció színpadi megjelenésében is látványos. Az együttes énekközpontúsága, egzotikus hangszereinek köszönhető különleges hangzása, valamint nem utolsósorban virtuóz női szólistája, Brátán Vera énekhangja és megkapó egyénisége folytán méltán sikeres országszerte minden színpadon. Gyakori vendégszólistájuk Grencsó István, a nemzetközileg elismert jazz-szaxofonos, aki egy 3000 éves örmény nádfúvós hangszeren, dudukon is játszik legújabb, First Light című lemezükön. Ütőhangszeresei több, mint 30 féle különleges ütő- és rimushangszert szólaltatnak meg a koncerteken.

A Lighthouse 2004-ben alakult, ezalatt 2 nagylemezt és számos koncertet adott a legnagyobb (Margitszigeti Szabadtéri Színpad) színpadoktól kezdve a legkisebb klubokig és kápolnákig (Nagybacónakhegy). Rendszeres fellépői fesztiváloknak, civil és egyházi rendezvényeknek.
www.lighthouse.hu
http://www.youtube.com/watch?v=4i4aZRpaY2o
http://www.indavideo.hu/video/Lighthouse_Music__A_csitari_hegyek_alatt

Az együttes tagjai: Gulyás Péter (6 és 12 húros gitárok, vokál, zene); Brátán Vera (ének, ír furulya); Coleman (fusion dob, udu, cajonga és más ütőhangszerek); Kelemen Gábor (ütőhangszerek, akusztikus effektek); Ásmány Kata (fuvola, ír furulyák, népi furulyák, vietnami fuvola, vokál, versek); Banos Gergely (6 húros bundnélküli basszusgitár, basszusgitárok); Bencze Boglárka "Tücsi" (elektromos hegedű, hegedű, vokál)

Nincsenek megjegyzések: