2011. április 18., hétfő

Véget ért a Szent László ereklye erdélyi zarándokútja


Istennek hála szépen véget ért Szent László ereklyéjével az Erdélyi zarándok út. Győrben hálatelt szívvel vissza vittem az ereklyét.

Összesen a Budapesti megállóval 26 helységben találkozott a hívekkel Szent László. Erdélyben 25 faluban, városban sok sok ezer ember találkozhatott Erdély védő szentjével. Mindenütt hatalmas szeretettel fogadták a templomokat zsúfolásig megtöltő gyermekek, fiatalok, és felnőttek. Szép volt, mert többfelé a más vallású testvéreink is szépen bekapcsolódtak, Szent László diadal útjába.

Az a hosszú út engem újból meggyőzött arról, hogy érdemes a szeretet, a jóság, a becsület útján járni, mert lám évszázadok múltján is ezek az értékek megmaradnak, ragyognak, embereket megmozgatnak... Minden más, csak homok, mi szétfolyik.. lim - lom, mi után nem érdemes egyetlen mozdulatot sem tenni.

Hálás szeretettel köszönöm mindenkinek ki segítségünkre volt e hosszú, fárasztó úton. A paptestvéreknek külön köszönöm, hogy mindenben, rugalmasan Szent László tiszteletének szolgálatában álltak. Legnagyobb hálával Dr. Pápai Lajos Győri megyéspüspöknek tartozunk, ki lehetővé tette, ezt a kegyelem áradást az erdélyi testvérei számára. Isten fizesse bizalmát, irántunk újból megnyilvánuló nagylelkű szeretetét!

Hiszem, hogy nagyon sok kegyelem, nagyböjti megtérés, jó elhatározás, őszinte imádság forrása volt Szent László jelenléte.

Imádságos szeretettel kérem Erdély védőszentjét, hogy járjon közbe továbbra is érettünk szeretettel,

Csaba t.
Forrás: magnificat.ro

Nincsenek megjegyzések: