2011. szeptember 9., péntek

Önkéntesség a 73. órától

A 72 óra kompromisszum nélkül akció lényege nem az önkéntesek közvetítése és toborzása, hanem az önkéntesség fontosságának tudatosítása, szemléletformálás. Ha ez sikerült, akkor az év többi részében is keresni fogjátok az alkalmas helyet és időt... Ha a saját környezetedben nem találnád a helyedet - és mivel már nem kevesen érdeklődtek nálunk, hogy hol tudnának a 72óra hétvégén túl is önkénteskedni -, ezért összegyűjtöttünk néhány általunk ismert lehetőséget és szervezetet, ahol szívesen látják és várják az idejüket és erejüket mások javára felajánló önkénteseket.

A 2011-es Önkéntesség Európai Évéhez kapcsolódóan:
Az Önkéntesség Európai Évének honlapja, eseménynaptárral
Önkéntesek Hete, 2011. június 4-12. Egy konkrét lehetőség híreink között.
További lehetőségek:
A Vak Gyermekek Batthyány László Óvodája, Iskolája, Otthona a 2008-as 72óra után is várta a hosszabb távon önkénteskedni váró fiatalokat. Ha valaki nem látó ill. mozgássérült gyerekekkel szeretne foglalkozni, játszani velük, sétálni vinni őket, itt megteheti. Egyetlen kérés, hogy a segítő rendszeresen tudjon menni, pl. kéthetente vasárnap délután. Elérhetőség: 1125 Budapest, Mátyás király út 29. Tel.: (1) 395-83-23 Igazgató: Fehér Anna
A www.hallgassmeg.hu honlap segítségével iskolai osztályok, civil szervezetek, magányszemélyek vállalkozhatnak arra a feladatra, hogy szépirodalmi műveket olvasnak fel, illetve töltenek fel a honlapra, amit később vak és gyengénlátó diákok hallgathatnak meg az internet segítségével (ez a lényeg, a többi a honlapon).
Az Önkéntes Központ Alapítvány honlapja

Nincsenek megjegyzések: